Expeditie Stad: 40 zoektochten om mee(r) buiten te komen

Onze recensie

Dit boek maakt me jaloers op mijn kinderen. Zij hebben het in hun kindertijd, en ik had het niet, terwijl het toch echt net zo’n soort boek is waar ik toen zo ontzettend blij van zou zijn geworden. Waarom?

  • Het is een spiraalschrift met afscheurbare blaadjes. Actietijd, dat voel je zo!
  • Het is een boek met doe-opdrachten buitenhuis. Het gaat hier dus niet om zomaar wat keukentafelknutselactie, het gaat om échte actie.
  • De doe-opdrachten voer je uit in de stad. Je moet dus niet weer maar ‘ns naar het bos om weer maar ‘ns op zoek te gaan naar herfstbladeren met een kartelrand of hazelnootjes. Met deze scheurblaadjes mag je wel op expeditie om straatnamen op te sporen die beginnen met een A, of een voorbijganger met een laptop bij, rioolputjes of kauwgomrestjes waar je figuurtjes in kunt herkennen.
  • De namen van de opdrachten doen je al watertanden nog voor je bent begonnen. Wie wil er nu niet op ‘silhouettensafari’ of mee op ‘driehoekendag’?
  • De instructies zijn eenvoudig en op kindermaat geschreven. Toch vind je er ook leuke weetjes in terug: kauwgom is sinds 2004 verboden. In Vlaanderen rijden er ‘hermelijntrams’ en huisnummers hebben we te danken aan Napoleon.

Stapschoenen aan, en de stad in! Mét Expeditie Stad!

 

Eline Zenner

Sarah Devos, Expeditie Natuur

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur