Eva

Eva

Onze recensie

Een container spoelt aan op een eiland. Aan boord de dode lichamen van jonge vrouwen. Slechts een van hen is nog in leven. Het meisje wordt haastig overgebracht naar een medisch centrum. Wekenlang zweeft ze tussen leven en dood. Johan, de man die haar gevonden heeft houdt de wacht. Hij begeleidt haar ook als ze eindelijk ontwaakt en contact zoekt.

Stap voor stap gaat ze op zoek naar een antwoord op de vele vragen die haar kwellen. Ze weet nauwelijks nog wie ze is en waar ze vandaan komt. Het verleden lijkt uit haar geheugen gewist. En waarom noemen de mensen haar een getuige; wat verwachten ze van haar? Kan en mag ze iets vertellen over de dromen die haar tegelijkertijd fascineren en verontrusten. Lillie worstelt met haar verleden. Ze heeft moeite om anderen te vertrouwen en niet alle Helpers zijn even betrouwbaar. Maar de vreemde ontmoetingen zorgen ervoor dat er licht komt aan het einde van de tunnel. De toekomst kan beginnen.

Eva is een eigentijdse roman over goed en kwaad, genezing en verzoening. Het leven heeft Lillie zo gekwetst dat ze alle zelfrespect verloren is. Omringd door mensen die van haar houden ontdekt ze wat Liefde vermag. In haar dromen is ze getuige van de Schepping, vooral van de oneindige goedheid van Adonai die de mens Adam vormt en vrijheid geeft. De eerste mens keert zich echter af van zijn Schepper om zijn eigen weg te gaan. Zo is het kwaad geboren dat verder woekert in alle nazaten. Maar elke mens kan zich omkeren en weer op zoek gaan naar die liefdevolle Vader die zich telkens opnieuw kenbaar maakt, maar dat vergt vertrouwen.

In Eva probeert W. Paul Young via een eigentijds verhaal en nieuwe beelden het geheim van Gods liefde voor mensen van vandaag in taal te vatten.

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur