tijger-in-de-tuin

Er zit een tijger in de tuin

Onze recensie

Ik dacht dat ik net een tijger zag’, zegt oma als Nora zich verveelt. Maar Nora is te oud voor gekke spelletjes. Toch stapt ze met haar knuffel Raf de tuin in. Is er meer te zien dan saaie oude planten? Kijk er vliegen libellen voorbij en willen die vreemde planten haar knuffel opeten?

Als Nora terug naar binnen wil staat ze oog in oog met een ijsbeer en even later duikt er echt een tijger op. ‘Ben jij wel echt?’, vraagt Nora, maar de” tijger kaatst de bal terug en vraagt ‘Ben jij echt?’ Nora weet het niet en dat geeft haar een gek gevoel. Maar de tijger weet het wel: ‘Als jij in mij gelooft, dan zal ik misschien echt zijn.’

Dan brengt de tijger Nora op zijn rug naar huis. Ze praten over van alles en Nora wil hem graag nog eens opzoeken. ‘Oma er zit echt een tijger in de tuin’, vertelt Nora bij het avondeten. Oma is verwonderd. Zo zeker weet ze het zelf niet. Maar Nora wel. En als ze een zeemeermin in het bad ontdekt kijkt oma heel erg verbaasd.

Er zit een tijger in de tuin is een vrolijk prentenboek om samen met kinderen op een speelse manier te filosoferen over wat echt en niet echt is , over fantasie en werkelijkheid, over houden van. Wie aandachtig kijkt naar de grote prent met het speelgoed vindt zeker een aantal hints om het mysterie van de vreemde dieren in de tuin op te lossen.

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur