Een pittig soepje

Een pittig soepje

Onze recensie

Een pittig soepje is het eerste deel uit de heksenserie, ‘Verhalen uit De Heksenkeet’. De Heksenkeet is een oud huis met krakende trappen, piepende deuren en scheve muren. In dit huis wonen vier knettergekke heksen: Sybil, Lidwien, Luna en Stella. Samen beleven ze grappige heksenavonturen.

In dit eerste deel brouwt Sybil een soepje. Per ongeluk gooit ze het verkeerde flesje in de pot. Een luide knal weerklinkt en de hele keuken zit onder de soep. Dat is nog niet alles. Bliks, de poes van Sybil, is verdwenen. Sybil zelf heeft opeens een kattensnor en kattenpootjes. Wat nu gedaan? Wat is de algemene indruk?

Een pittig soepje is spek naar de bek voor beginnende lezers. Hoewel het boek het ABC van de ‘heksenkunde’ braaf volgt (bezweringen, vreemde brouwsels, draken, …), verrast het vanaf de eerste pagina. De simpele, maar niet te simpele tekst steekt boordevol humor en wijsheid. De prenten zijn vrolijk van kleur, erg grappig en het bekijken ervan is even leuk als het lezen van de tekst. En de boodschap van dit verhaal? Soms lopen de dingen niet zoals je wil. Op die momenten moet je niet bij de pakken blijven neerzitten. Verander wat er te veranderen valt en aanvaard wat je niet (meer) kan veranderen.

Elke Beckers

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur