een-nest-voor-roef

Een nest voor Roef

Onze recensie

Raaf en zijn hond Roef zijn beste maatjes en beleven samen veel pret. Het liefst spelen ze samen met de bal in het park. En elke dag kamt Raaf de lange, witte haren van Roef, die hij zijn “harig monster” noemt. Maar op een dag is Roef ziek, ernstig ziek. De veearts zegt dat hij niet meer kan genezen en zoveel pijn heeft dat het beter is om hem te laten inslapen. Raaf beseft dat hij afscheid moet nemen van zijn beste vriend, maar heeft het daar héél moeilijk mee.

Een nest voor Roef is een ontroerend verhaal, dat mooi de evolutie schetst van de vriendschap tussen een jongen en zijn hond. Het begint met de twee vrienden die vrolijk en onbezorgd samen spelen, met de warme zorgen van de jongen voor zijn hond, die zich uiten in de dagelijkse kambeurten en in het aanbieden van allerlei lekkers wanneer de hond ziek wordt. Het beschrijft op een aangrijpende manier hoe de jongen de boodschap over zijn doodzieke hond tracht te verwerken, hoe hij zich tracht te verzoenen met het afscheid van zijn vriend en hoe hij de mooie herinneringen een plaats tracht te geven.

Het boek bevat eenvoudige en sober ingekleurde potloodtekeningen, die het verhaal gepast ondersteunen. De emoties worden goed weergegeven in de gelaatsuitdrukkingen van zowel de mensen als de hond. Vooral de tekeningen die de gedachten en dromen van Raaf en Roef in een soort “tekenballon” weergeven, zijn een leuke vondst.

Myriam Vanderzeypen

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur