Een museum om nooit te vergeten

Onze recensie

“Ik ben zo bang dat ik Tommy zal vergeten” zucht prinses Flo. Tommy is haar lievelingshondje en is kort geleden gestorven. De koning weet raad. Hij vraagt aan alle kunstenaars van het land om een creatie te maken ter nagedachtenis van Tommy. De werken stromen  binnen en langzaam maar zeker verandert het paleis in een kunstmuseum.

Dit is een prentenboek waarin je kan blijven bladeren, ook als volwassene. Op elke pagina zit immers een knipoog naar verschillende bekende kunstwerken verstopt. Het is gewoon leuk om deze terug te vinden. De grote, mooie tekeningen zijn verzorgd afgewerkt in zachte, frisse kleuren. Voor wie weinig werken herkent, staat achteraan in het  boek per pagina een opsomming van de bekende meesters die als inspiratie dienden.

Dit verhaal heeft twee thema’s. Het is bruikbaar als hulp in de rouwverwerking bij het verlies van een huisdier. Wanneer op het einde van het boek een schilder aankomt met een schilderij van zijn kat, ontspint zich een dialoog over verliesverwerking bij het overlijden van een huisdier. Een kind kan erdoor aangespoord worden om zelf een creatie te maken over zijn betreurde huisdier. Een tweede thema is de kunstwereld. De vele verwijzingen naar bekende kunstwerken zijn een goede voorbereiding op een museumbezoek of een leuke terugblik na een bezoek aan bijvoorbeeld het Magritte-museum in Brussel. Ik heb volop genoten van dit veelzijdige, mooi verzorgde prentenboek.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur