Een hoop vrienden blijft samen

Een hoop vrienden blijft samen

Onze recensie

Kleine schildpad is droevig. Alle dieren van de zoo maken zich zorgen om haar. ‘Wat is er mis?’ vragen ze. ‘Jullie trappelen, galopperen en rennen zooo snel! En ik ben zooo traag.’ zucht schildpad. Gelukkig heeft schildpad goede vrienden.

Zij bedenken een fantastisch spel. Samen én met de hulp van de lezers wordt schildpad opeens de grootste en de snelste. Mijn zoontje en ik vinden dit boek erg tof. Alle twee zijn we dol op dat schattige schildpadje, met zijn bedeesde snoet, zijn krachtig schild en zijn kromme pootjes. Trouwens, de andere dieren uit de zoo hebben ook een hoge aaibaarheidsfactor. Olifant, tijger, zebra, kameel, krokodil… hebben wondermooie ogen en allemaal zijn ze even lief voor schildpad.

Deze sfeer van liefde en rust vind je ook terug in de tekeningen. Klinkt dat zweverig? Neem dan zelf maar een kijkje en ik ben er zeker van dat de zachte kleuren, de stevige boom en de opstelling van de dieren je hetzelfde gevoel zullen geven. Deze sfeerzetting is uiteraard met voorbedachten rade. De schrijfster heeft het per slot van rekening over de waarde en de kracht van vriendschap. Als moeder en mens kan je dit alleen maar toejuichen. Mijn zoontje van twee laat dit alles natuurlijk koud. Hij heeft andere beslommeringen. Hij wil het boekje draaien – jaja, het boekje is interactief – want anders blijft schildpad het kneusje van de groep. Dan is er nog die glijbaan. Niets is zo leuk als met het vingertje over de ruggen van de dieren te snellen en zo het pad van schildpad te volgen of te effenen.

Elke Beckers

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur