Een bijzondere vriend

Onze recensie

De verhaallijn van dit boek bestaat uit drie luikjes.

In het eerste luikje ontmoeten we Warre. Je ziet het meteen: hij is zo’n dromerig krullenbolletje dat in zijn hoofd avonturen beleeft en daarin het onmogelijke tot werkelijkheid schopt. Een walvis als huisdier! Daar zouden zijn vrienden nog al ‘ns van opkijken! Tegelijk is dat krullenbolletje van Warre fantasierijk genoeg om meteen ook wel de obstakels bij zijn dromen mee te fantaseren. Praktisch zou het niet zijn, een walvis als huisdier. Ook bij de andere aparte huisdieren die hij in zijn dromerijen overweegt, zijn er wel wat bezwaren en bedenkingen.

Het tweede luikje neemt je bij verrassing. Daar is Seppe de hond. Ook die heeft dromen. Seppe droomt over een baasje dat met hem op avontuur wil. Een Viking! Zou dat niet bijzonder zijn! Nja, er zijn opnieuw wel wat kanttekeningen te maken, ook bij de andere unieke baasjes waar Seppe aan denkt.

Luikje drie lost onze intussen opgebouwde verwachtingen in. Warre en Seppe, Seppe en Warre. Ze vinden elkaar en spelen er op los. Gewoon gewoon, en zo best bijzonder.

Dit boek slaagt erin je aan te zetten tot groots fantaseren en je tegelijk aan te moedigen de schoonheid te omarmen van het dagdagelijkse. Dat lukt via het uitgekiende drieluik, maar minstens evenzeer dankzij de weloverwogen en lichte illustraties. Naast zwart, wit en grijs hanteert Aline Portman enkel oranje om je fantasie te prikkelen. En zo onderschrijft dit pretentieloze boek zijn eigen pretentieloze boodschap: gewoon is bijzonder.

Eline Zenner

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur