Duizend vissen in de zee

Onze recensie

“Héél véél vissen in dit boek zwemmen in de zee. Het zijn er samen duizend. Tel maar met me mee.”

De achterflap van dit boek belooft heel wat telplezier. Maar voor een kleuter lijkt me dat wel te hoog gegrepen. Op de eerste dubbele bladzijde staan 105 rode vissen kriskras door elkaar. Heb ik ze nageteld? Nee, ik verloor al snel mijn moed. Op deze moeizame manier 1000 vissen bij elkaar tellen? Daar pas ik voor. Gelukkig stond in de bijhorende tekst op rijm het aantal vissen die op deze bladzijde staan.

Op elke dubbele bladzijde staan een nieuw aantal vissen. Als je goed zoekt, kan je hun aantal ook telkens terugvinden in de bijhorende prent. Gelukkig maar. Waarschijnlijk kom je dan aan het einde van het boek nét aan duizend vissen. Ook dat heb ik niet nageteld.

We krijgen telkens weer andere vissen te zien: meeuwen die friet jatten, clownvissen, haarvissen, neusvissen en ook een zee vol plasticsoep. De kunstige illustraties, helemaal samengesteld uit gescheurde, geknipte en geplakte stukjes papier vond ik heel mooi en sommige gedichtjes zijn ook echt leuk om aan en met kleuters voor te dragen.

 

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur