Drop het stoute eendje

Drop het stoute eendje

Onze recensie

Wat doet een boze, kleine eend alleen op een steen in het water? Wie dat wil weten, moet het boek in duiken.

Drop is het beu dat iedereen hem schattig vindt. Hij wil lekker stout zijn. Eerst bijt hij in de poot van Geit, dan vernielt hij het zandkasteel van Konijn en vervolgens poept hij op het hoofd van Koe. Ten slotte wil hij vriendschap sluiten met de gemene Brullo de pad, maar die stuurt hem wandelen. Zo belandt hij dus alleen op zijn steen. Het huilen staat hem nader dan het lachen. Daar vindt het miertje Noenie hem.

Zij wil best vriendschap met hem sluiten, toch als Drop haar toevertrouwt dat hij niet echt stout is. Wanneer ook zij hem ‘schatje’ noemt, loopt het bijna toch nog fout. Dan blijkt echter ook in de praktijk hoe zorgzaam Drop eigenlijk is.

De tekst bestaat in hoofdzaak uit korte dialogen, wat het verhaal prettig maakt om voor te lezen. Door de eenvoudige tekenstijl gaat de meeste aandacht naar de mimiek van Drop, waardoor zijn gevoelens duidelijk herkenbaar zijn. Op het eind neemt het verhaal een hoge vlucht die de vriendschap letterlijk en figuurlijk vleugels geeft. Opnieuw slaagt Catharina Valckx er door haar ontwapenende humor in een figuur neer te zetten die meteen je sympathie wint.

Jan Van Coillie

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur