Dromer

Onze recensie

Wanneer papa Aron afhaalt van school, praten ze over wat er die dag in de klas gebeurde. Aron voelde zich een buitenbeentje. Alle andere kinderen weten al wat ze later willen worden: president van het land, astronaut, brandweervrouw of olifantenverzorger. Alleen Aron heeft nog geen idee en dat maakt hem verdrietig. Papa parkeert de auto en gaat wandelen met Aron. Hij vertelt hem dat er verschillende soorten mensen zijn: denkers, doeners, maar ook dromers. Die dromers worden later muzikant of uitvinder of ze schrijven boeken. Ze maken de wereld mooier en vrolijker.

Het boek is geschreven vanuit het oogpunt van het hoofdpersonage en dat merk je ook aan de illustraties. Tekst en tekeningen lopen immers vaak mooi in elkaar over. “Ik zie lange strepen bruin en groen”, zegt Aron op de eerste bladzijde. Wanneer je het blad omdraait, zet papa de auto stil en worden de strepen dennenbomen en gras. Vooraan bevat het boek realistische, stemmige prenten. Van zodra papa over dromers begint te praten, zie je Aron wegdromen. Overal duiken witte schimmen van dieren op, die op de volgende bladzijden vrolijke kleuren en poses aannemen.
Leuk extraatje: op de binnenkant van de achterflap staat een lijst van bekende ‘dromers’ die heel grote dingen hebben gedaan.

Dit is een mooi prentenboek voor dromers, maar ook voor denkers en doeners.

Lut Vanderaspoilden

 

Weetje               

Dromer was in 2021 het prentenboek van de Kinderboekenweek, met als thema ‘Worden wat je wilt.’

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur