De wolf komt echt niet

De wolf komt echt niet

Onze recensie

Het is bedtijd voor konijntje, en mama brengt hem naar bed. Maar konijntje kan de slaap niet vatten, want hij denkt dat de wolf kan komen. Mama probeert hem gerust te stellen, maar dat is niet gemakkelijk want konijntje blijft maar doorvragen. Zal de wolf hun appartement op de 15de verdieping vinden?

Dit verhaal is het grappige relaas van een dialoog tussen moeder konijn en haar kind. Konijntje blijft maar doorvragen. En elk antwoord van de moeder lokt een nieuwe vraag uit, die geduldig en liefdevol door de moeder beantwoord wordt. En zo leidt dit verhaal naar een verrassend en grappig einde. Konijntje is vertederend én herkenbaar. Jonge kinderen zullen zich meteen kunnen vinden in de vragen die hij stelt. Die vragen volgen een eigen logica, die het de mama knap lastig maakt. Alles lijkt te draaien rond het zoeken naar zekerheid, al wordt die op het einde speels op zijn kop gezet.

De tekeningen in dit boek zijn uitgevoerd in pastel. Het kleurenpalet, dat bestaat uit slechts 4 kleuren (wit, lichtblauw, tinten van beige/bruin en roze) is opvallend zacht en maakt de tekeningen fris en rustgevend. Tegelijk nodigen de speelse details en het licht ironische spel tussen tekst en illustraties de kijker uit om telkens nieuwe dingen te ontdekken op de prenten. Een aanrader om voor te lezen bij het slapengaan.

Myriam Vanderzeypen

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur