De Verhalenheks

De Verhalenheks

Onze recensie

Madam Sofie is een verhalenheks. Ze is niet eng, niet gevaarlijk maar wel een beetje vreemd. Haar hoofd en haar oren zitten vol verhalen en ze heeft altijd een mand bij. Tess vindt Madam Sofie geweldig. Ze wil graag weten wat er in de mand zit.

‘Rommel’, zegt mama; ‘viezigheid’, weet de buurvrouw. ‘Verhalen’, zegt Madam Sofie. Tess mag even kijken. Ze ziet een verdroogde roos, een pluis bruin haar en een rode steen. De roos is van de rozenprinses. En het bruine haar en de steen? ‘Wat denk je zelf?’ vraagt Madam Sofie. ‘Doe maar je ogen dicht.’ Met haar ogen stijf dicht en de steen in haar hand ziet Sofie een draak die zijn mama kwijt is. Voorzichtig legt Madam Sofie daarna het drakenei weer in haar mand. Als Sofie nog meer verhalen wil, moet ze zelf op zoek. Zou het kunnen dat Tess een verhalenheks wordt?

De verhalenheks is een boek over verbeelding. Wie achter de kleine dingen kan kijken ziet en hoort overal verhalen over de onzichtbare wereld van elfjes, vliegende dieren en vergeten prinsessen. Veel mensen kunnen dat niet, maar sommigen zoals Madam Sofie en Tess hebben die bijzondere gave om het wonder te zien en te vertellen.

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur