Rattenvanger

De Rattenvanger

Onze recensie

Misschien ken je het verhaal van de Rattenvanger van Hameln. De Duitse sage vertelt hoe een muzikant het Duitse stadje van een vreselijke rattenplaag bevrijdde. Maar hij werd onheus behandeld door het stadsbestuur en nam wraak. Met zijn betoverende muziek lokte hij ook de kinderen weg uit de stad. Niemand heeft hen ooit terug gezien. De makers van Het Geluidshuis nemen ons mee naar de eenentwintigste eeuw, waar de rivaliteit tussen de dorpen Hamelen en Bamelen hoog oplaait.

De Gouverneur Hans J. Drumpf wil Hamelen omturnen tot het meest vooruitstrevende dorp. Grootse wegenwerken, moderne reclame, eigentijds onderwijs, nieuwe energievormen, volksraadplegingen…

Helaas is er die vervelende rattenplaag die het dagelijkse leven van de ‘gewone man’ verstoort. Vrij toevallig komt het bestuur een talentvolle muzikant op het spoor. Hij is dan wel uit Bamelen maar blijkt nuttig voor het groots uitgewerkte vernieuwingsplan. Als er echter geen boter bij de vis komt, laat de hobospeler niet met zich spotten. Samen met Noisette de pientere bakkerin werkt hij een plan uit. Na hun optreden en dankzij de steun van de ratten – is het leven in Hamelen & Bamelen nooit meer als voorheen.

Het Geluidshuis brengt met De Rattenvanger alweer een schitterend hoorspel. Getalenteerde acteurs vertellen het verhaal. Koor, muziek en gekke geluidseffecten zorgen voor de frisse omkadering.

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur