Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

Onze recensie

Als Sinterklaas een paar dagen met vakantie gaat krijgt Scrabadoelie de taak om al het werk in goede banen te leiden. Er moeten pepernoten gebakken, pakjes klaargemaakt, rijmpjes geschreven enz. Maar van zodra Scrabadoelie het roer in handen neemt loopt alles mis. De bakpieten willen dobbelstenen van koek maken in plaats van pepernoten, de rijmpieten maken er een boeltje van, de inpakpieten spelen liever dan werken en de waspieten willen er op uit met de stoomboot. Scrabadoelie laat zich overhalen om mee te gaan met de boot, maar als hij plichtsbewust wil terugkeren zijn er geen kolen meer in voorraad. Met een roeibootje vaart hij terug.

Dan laat de Sint weten dat hij vroeger terugkeert. Scrabadoelie weet geen raad. Gelukkig denkt hij aan het noodscenario van de Sint. Hij roept de hulp in van de regenboogpieten en op korte tijd is alles in orde. De Sint is heel tevreden. Scrabadoelie bekent dat er veel fout is gelopen, maar de Sint wordt niet boos. Ook de Sint heeft soms problemen. Eind goed al goed dus! Het boek laat zien dat ook in de wereld van Sinterklaas niet alles van een leien dakje loopt. Dat komt omdat de Pieten hun taak niet ernstig nemen. Als Scrabadoelie hulp zoekt komt alles toch nog in orde. Pimm van Hest en Nynke Talsma doorbreken het traditionele rolpatroon en zoeken een oplossing voor het actuele Pietenprobleem.

Zoals de titel suggereert tekenen ze een bonte groep Pieten in alle kleuren van de regenboog: blauw, geel en groen. Het gezicht van de regenboogpieten staat vol kleurige strepen. Verder is het verhaal vrij eenvoudig. De Sint is moe en heeft nood aan vakantie; de Pieten zorgen voor problemen maar lossen ze ook tijdig op. De naam van de hoofdpiet is misschien wat moeilijk voor de allerjongsten. Rita Ghesquière

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur