De pechvuurtoren

Onze recensie

Nu Sep heeft ontdekt dat hij de zoon is van een beruchte tovenaar, probeert hij uit alle macht te oefenen voor het examen magie. Maar zijn pogingen lopen meestal rampzalig af. Op een dag krijgt Sep bezoek van inspecteur Tingieter, die op weg  is naar de pechvuurtoren om daar een moordzaak op te lossen. Stiekem volgt Sep de inspecteur door een telepoort naar de vuurtoren. Daar komt hij midden in een moordscène terecht. De jonge eigenares van de vuurtoren is gewurgd in de badkamer. Maar… er is geen teken van inbraak. Tingieter begint meteen met een grondig onderzoek. Ook Sep gaat op onderzoek uit. Hier en daar helpt de magie een handje om het mysterie op te lossen.

Ik was nieuwsgierig naar dit tweede deel uit de Sep Seti-mysterie reeks. Zouden de bedenkingen die ik bij het eerste boek had, bevestigd worden? De schrijfstijl van de auteur is geëvolueerd. In dit tweede deel vond ik geen lange beschrijvingen van de omgeving of van de kledij van de personages. Daardoor krijgt het verhaal veel meer vaart. Vanaf de eerste bladzijden werd ik in het verhaal gezogen en het hele boek dendert in dezelfde sneltreinvaart verder.

Ook dit boek bestaat uit 47 korte, behapbare hoofdstukken. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in 4 delen. In deel 1 maken we (opnieuw) kennis met Sep. Nu hij eigenaar is van hotel ‘de laatste kans’ oefent hij ijverig om een volleerd magiër te worden. In deel 2 vinden we Sep aan de pechvuurtoren. Hij volgde stiekem inspecteur Tingieter. We maken kennis met de personages die de vuurtoren bewonen.  Wanneer in deel 3 inspecteur Tingieter versterking laat aanrukken, begrijpt Sep dat er veel meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Hij vormt uiteindelijk met Angelique een duo in deel 4 en komt zo dicht bij de waarheid, die in een spetterende apotheose uitmondt in deel 5.

Het verhaal zelf bouwt verder op het eerste boek. Een groot aantal personages kennen we al: Sep, zijn kat Nachtschaduw, inspecteur Tingieter,  Angelique en de beruchte Tiffany Bol. Hierdoor is het makkelijker om de andere personages te leren kennen. Ook in dit boek vinden we een handig lijstje met de namen en functies van de personages die aanwezig waren op de avond van de moord. Moet je het eerste boek gelezen hebben om dit tweede deel te smaken? Niet echt, maar het helpt wel. De nieuwe lezers krijgen voldoende uitleg over de personages en hun voorgeschiedenis om het verhaal te volgen.

Na boek 1 bleven de lezers achter met een pak vragen. Enkele daarvan worden beantwoord in dit tweede deel. Maar er blijven nog genoeg vraagtekens over om een derde deel te vullen. Ik ben alvast nieuwsgierig naar wat er verder met Sep Seti  gebeurt. In Engeland kwam het derde deel al uit. We wachten nog even op de Nederlandse vertaling.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur