De NEEhoorn

Onze recensie

In het Hartenwoud vol eenhoorns ,waar elke dag de zon schijnt ,met wolken van suikerspinnen en lila-roze pluche stenen, wordt op een dag een schattige baby Eenhoorn geboren. Maar deze kleine Eenhoorn is niet zo vrolijk en lief als de andere,  want hij zegt op alles NEEN. Niemand in dit vredig rijk der dromen had dit ooit meegemaakt, daarom kreeg hij de naam NEEhoorn.

Op een dag is hij het moe in het woud, ze stellen te veel vragen en hij trekt er in zijn eentje op uit, de wijde wereld in. Onderweg komt hij verschillende andere dieren tegen die net als hij een heel eigen karakter hebben zoals de Watbeer en de Kus-m’n- Kont hond, en onderweg redden ze ook nog de Welles Prinses. Met zijn allen trekken ze verder, want SAMEN een slecht humeur hebben is veel leuker dan alleen.

Dit mooie en grappige boek is schitterend geïllustreerd door Astrid Henn met prachtige pastelkleuren. Elke pagina is rijkelijk gevuld met tekeningen waar je altijd wel iets anders in ontdekt. Het verhaal is op rijm geschreven, wat de tekst extra aantrekkelijk maakt voor kinderen én voor de volwassen voorlezers. Onder de grappige verhaallijn schuilen thema’s zoals vriendschap, je eigen weg proberen te zoeken, en jezelf zijn. Op de laatste pagina’s worden vele andere dieren met ook grappige namen toegevoegd, waar de kinderen zelf mee aan de slag kunnen gaan om hun eigen  verhaal te verzinnen. De Neehoorn is een en leuk en creatief boek om volmondig JA tegen te zeggen.

 

Magela Thielemans

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur