De knuffelkoningin

De knuffelkoningin

Onze recensie

De prinses wil graag een knuffel van haar mama. Maar Koningin Mama heeft het te druk. De kleine prinses krijgt het rode vliegtuig van Koningin Mama en gaat op zoek naar de Knuffelkoningin. Ze ontmoet heel wat koninginnen op haar reis: de Koekjeskoningin, de Poezenkoningin, de Speelkoningin, de Bloemenkoningin, maar geen Knuffelkoningin?

De prinses mist haar mama, en Koningin Mama mist haar kleine meisje… Als prinses terug thuis is, krijgt ze een dikke knuffel van Koningin Mama. Ze heeft dan toch haar Knuffelkoningin gevonden! Soms hebben mama’s het wel eens te druk. Maar ze zullen altijd wel tijd kunnen maken voor een dikke knuffel! Ook al moet je daar soms even op wachten…

Deze lieflijke boodschap verwerkt Kristien Aertssen in een heel aantrekkelijk, meisjesachtig prentenboek. De cover en titel verraden al een zoet verhaal over warmte en geborgenheid. De kleurrijke prenten bij het verhaal sluiten daar perfect bij aan en zijn erg herkenbaar en typisch voor het werk van Aertssen. In onze huidige maatschappij hebben veel moeders een drukke job. Het combineren van een carrière en het ouderschap is niet altijd evident.

Dit prentenboek biedt misschien de ideale gelegenheid om ’s avonds voor het slapengaan even te onthaasten en een lees- en knuffelmoment in te bouwen met de kinderen.

– Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur