De kleine vampier

De kleine vampier

Onze recensie

In dit boek maken we kennis met de vampierfamilie von Schlotterstein die zich verzameld heeft in Transsylvanië voor een uitgebreid verjaardagsfeest. De tienerzoon Rudolph houdt niet zo van familiefeesten en al helemaal niet van de strenge regels van zijn vampierouders Frederick en Freda. Zonder hun toestemming mag hij nooit de veilige schuilplaats op de begraafplaats verlaten. Maar Rudolph zondigt tegen die regels – gelukkig maar – want zo kan hij zijn oudere broer Frederick redden die door een vampierjager naar beneden gehaald wordt.

Roockery de vampierjager geeft het echter niet snel op. Hij is vastbesloten om alle vampiers uit te roeien. Ver daar vandaan is de familie de Jong aan een vakantie begonnen. Anton de Jong is dol op vampierverhalen. Hij gelooft dat vampiers echt bestaan en kon zijn ouders Bob en Eefje overtuigen om naar het Zwarte Woud te trekken. Ze zullen er logeren in een echt Zwarte Woudkasteel. De kennismaking met de bewoners verloopt nogal moeizaam. Bob en Eefje bekijken argwanend hun logeerplek maar Anton is opgetogen. Er wacht hem daar inderdaad een heus avontuur met echte vampiers.

Opgejaagd door de vampierjager Roockery, keert de vampierfamilie von Schlotterstein terug naar hun oorspronkelijke plek in het Zwarte Woud. Zo maakt Anton kennis met Rudolph en zijn zusje Anna. Samen zullen ze het opnemen tegen de vampierjager Roockery en zijn hulpje Manus, die er ondanks alle technische snufjes er een knoeiboel van maken. Kunnen Anton, Rudolph en Anna het pleit winnen? Met de hulp van Bob en Eefje wordt de kans op slagen zeker groter.

Nicholas Waller vond inspiratie in de verhalen van Angela Sommer-Bodenburg voor zijn film en voor dit boek. Angela Bodenburg-Sommer verzon De kleine Vampier over de vriendschap tussen de jongen Anton en de vampier Rudy al in 1979. Later volgden nog vele andere avonturenverhalen over dit duo. Nicholas Waller zoomt vooral in op de strijd tussen de dwaze vampierjagers en de handige jonge vrienden. Anton, de mensenjongen kan de vampiers met raad en daad bijstaan. Dat Anna en Anton een beetje verliefd zijn versterkt alleen maar de samenwerking. De karakters zijn soms wat zwart-wit maar de ontmoeting tussen de mensen en de vampiers zorgt voor veel heerlijke momenten zoals Antons ontdekking dat vampiers echt bestaan, de kennismaking en de vriendschap tussen de twee ouderparen en de angst van de bewoners van het kasteel die ervan overtuigd zijn dat Anton een echte vampier is.

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur