De kleine helper van de Kerstman

De kleine helper van de Kerstman

Onze recensie

Abel wil later kerstman worden. Daarom gaat hij op zoek naar de enige echte Kerstman. En die is heel blij met een kleine helper! Want hij heeft het razend druk met het inpakken van alle kerstgeschenken. Maar als de Kerstman een dutje doet, test Abel al het speelgoed stiekem even uit. Als dat maar goed afloopt… Dit kerstboek vertelt een leuk en grappig peuteravontuur en draagt op ondeugende wijze een mooie kerstboodschap uit: Met z’n tweeën is alles veel leuker dan alleen…

En dat geldt natuurlijk ook voor klusjes en karweitjes, zoals het inpakken van kerstgeschenken. Hoewel Abel komt om de Kerstman te helpen, verliest hij zichzelf in al het speelgoed. De ondeugende jonge lezer zal zich zeker kunnen identificeren met Abel en heel wat plezier beleven met zijn avonturen. Zeker wanneer hij tijdens zijn sleerit pardoes botst met de Kerstman!

In dit prentenboek verdwijnt de tekst visueel op de achtergrond en geeft de tekst het verhaal over aan de prenten. Op de kleurrijke tekeningen in de typische stijl van Kathleen Amant ontdekt de kleine lezer tal van leuke dingen die met Kerstmis te maken hebben. De illustraties zijn daartoe een uitvergroting van het verhaal en zetten het avontuur kracht bij. Zo wordt dit voorleesboek heel makkelijk ook een kijkboek. Maar of je nu samen leest of kijkt, De kleine helper van de Kerstman brengt ons een spannend en knus kerstverhaal over kleine en grote kerstdromen!

– Door Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur