kerstboom van Lotje

De kerstboom van Lotje

Onze recensie

Net als Lotje de kerstboom wil versieren, krijgt ze bezoek. De kerstheks vraagt Lotje om even op een kleine heks te passen. Dat wil Lotje wel doen, maar hoe moet het dan met de boom?

Terwijl Lotje met het kleintje speelt klopt er al weer iemand aan. Het is de berenheks. Ze heeft het berekoud en wil zich warmen in Lotjes huisje. Even later volgt de gierenheks. Gelukkig kunnen zij nu op het kleintje passen. Lotje versiert de boom met sterren en klokjes. Daarna bakt ze lekkere koekjes voor de kerstheks en voor in de boom. Nu nog Licht toveren en de boom is klaar: een echte tinkeltoverboom. Het is zo gezellig bij Lotje dat niemand de kerstheks hoort. Ze komt het kleintje ophalen. Iedereen vertrekt. Het wordt stil in huis en tijd om naar bed te gaan. En weer klopt er iemand aan. Wie zou dat nu nog zijn?

De kerstboom van Lotje is een heel sfeervol boek. Op de schitterende prenten raak je nooit helemaal uitgekeken. De flappen zorgen voor spanning. Pas als je ze omdraait weet je wie er geklopt heeft. Bekende kerstrituelen zoals de boom versieren, koekjes bakken en cadeautjes krijgen, blijven overeind in de fantasiewereld vol lieve heksen en dieren. Een warm winterboek om samen van te genieten!

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur