De grote Weetjesatlas

De grote Weetjesatlas

Onze recensie

De grote Weetjesatlas is een informatief boek op groot formaat dat jonge lezers helpt om de wereld te verkennen. ‘De wereld ons dorp’ zegt men wel eens, maar wat weten we over de landen in Azië, Oceanië of Afrika.

In dit boek krijg je een kaart van elk continent met daarop zeeën, bergen, grote rivieren en natuurlijk de namen van de landen en leuke symbolen om elk land te typeren. De informatie over de verschillende landen staat op een losse doorschijnende flap. Handig als je wil uitzoeken hoeveel je al weet. Bij elk werelddeel hoort een korte inleidende tekst en een leuke infofiche. Hoeveel inwoners telt dit werelddeel? Hoeveel talen worden er gesproken? Wat is het kleinste land? Hebben ze een volkslied?

Daarna volgen allerlei weetjes vak in de vorm van een quiz. Die gaan over eten en drinken, kledij, muziekinstrumenten, maar verder ook over het klimaat, de productie van groenten en fruit, hoeveel tijd kinderen op school doorbrengen enz. Een boek om telkens opnieuw ter hand te nemen. De grote Weetjesatlas is bijzonder mooi uitgegeven. De bladschikking en de wisselende lettertypes nodigen uit om te lezen. Ook kinderen die niet zo graag lezen zullen van dit boek houden. Wie aandachtig leest en een beetje oefent, wordt echt een meneer of mevrouw weetal die gegarandeerd scoort bij het quizzen. Een boek dat zeker een plaats verdient in de school- of klasbibliotheek !

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur