geluksplukkers

De geluksplukkers

Onze recensie

Koning Troebedoer en zijn dochter, prinses Willemijn, wonen in een groot paleis in het land Lespelein. Zij houden erg veel van mekaar en maken samen veel plezier. Koning Troebedoer wil dat iedereen in zijn land gelukkig is door te doen waar zijn hart blij van wordt. Maar dan overlijdt de koning.

Willemijn, die nu “kwien” Willemijn is, heeft heel veel verdriet en mist haar vader enorm. En dan herinnert ze zich de woorden van haar vader: “maak je leven mooi en wees gelukkig.” Maar hoe moet ze dit doen? Willemijn beslist een briefje te schrijven naar haar vader en het met een ballon naar de hemel te laten vliegen. En plots krijgt ze een briefje terug….

De geluksplukkers is een ontroerend, optimistisch, sprookjesachtig verhaal over het zoeken en vinden van geluk. De vertelstijl neemt de lezer meteen op sleeptouw, met vooral veel fijne, warme, soms grappige dialogen. De briefjes die Willemijn stuurt en ontvangt zijn opgesteld in versvorm, en bevatten heel wat ontroerende wijsheden over gelukkig zijn. De figuur van de speelse, lieve, grappige, gevoelige, soms kwetsbare Willemijn, kan elk kind aanspreken. De tekeningen zijn gewoon prachtig. Ze zijn meestal paginavullend, in harmonieuze pasteltinten, badend in een romantische, lieflijke sfeer.

Myriam Vanderzeypen

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur