De eerste schooldag van Milan

De eerste schooldag van Milan

Onze recensie

Milan gaat voor het eerst naar school. Zijn knuffel mag ook mee! In de school wacht de juf hem met een warme welkom op. Milan leest samen met haar en de andere kinderen in de klas een verhaal, en leert stilaan de routines van de kleuterklas. Buiten spelen tijdens de speeltijd, in de klas een speelhoek kiezen om verder te spelen, plassen, een lekker tussendoortje oppeuzelen, en natuurlijk ook alles terug op z’n plek zetten en opruimen. Daarna mag hij nog schilderen en tekenen. Zo kan hij aan het einde van een leuke eerste schooldag een mooie tekening aan mama geven. En is Milan stilaan klaar voor een nieuwe, en misschien zelfs nog leukere, tweede schooldag?

In dit verhaal volgen jonge lezers samen met hun volwassen begeleiders het leven in de kleuterklas. Zo krijg je een herkenbaar en inleidend beeld van wat een kleuter op een halve schooldag zoal doet: buiten spelen op de speelplaats, luisteren naar een spannend verhaal, in de klas in kleine groepjes en speelhoeken spelen, knutselen en schilderen, en taakjes verdelen en opruimen. Natuurlijk horen gaan plassen en iets eten en drinken ook bij de schoolse activiteiten.

Dit boekje leent zich uitstekend om een kleuter en zijn ouders voor te bereiden op een eerste schooldag. Niet alleen de eenvoudige tekst, maar ook de mooie, duidelijke en kleurrijke platen vertellen een verhaal dat naadloos aansluit bij de leefwereld van jonge kinderen.

– Door Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur