De duizend ikken van Daan

Onze recensie

Daan is een aardige, beleefde, vriendelijke en zelfs grappige jongen. Dit is de ik van Daan die je het meeste ziet. Maar hij heeft ook nog andere ikken. De plezante, blije en zalig zotte ik laat zich vooral zien aan opa. Zijn kleine ikje heeft een eigen warme plek in omi’s armen. De super-ik komt vooral naar buiten op school, tenzij Daan hardop woordjes moet voorlezen. Dan maakt de heel verlegen ik zich los. Er is één plek waar alle ikken tevoorschijn mogen komen. Thuis. Bij papa en mama en zusje en kat.

Dit is een prachtig prentenboek om met je kind in dialoog te gaan, om samen na te denken over al onze ikken: de blije ik, de superik, de bangerik, de bozerik, de trotse ik,. de twijfelaar, … Waar komen deze ikken tevoorschijn? Heb je er zelf vat op? En is er een plek waar al je ikken zonder schroom mogen naar boven komen?

De tekst is aangenaam om voor te lezen: korte zinnen en een aangenaam ritme. Het boek is ook heel mooi visueel uitgewerkt. De tekst staat steeds op de linkerpagina, uitgewerkt in zachtblauwe inkt en onderstreept door een kleine tekening. De rechterpagina wordt volledig ingenomen door een tekening in tere aquarelkleuren.

Dit is niet enkel een mooi boek, maar ook een goede leidraad om met kinderen te praten over gevoelens, gedachten en identiteit.

Lut Vanderaspoilden

 

Weetje

Net als bij het boek  ‘Jij tussen vele anderen’ zullen de auteur en illustrator met een literaire vertelling door Vlaanderen trekken in het najaar van 2021.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur