de dieren van het duister

De dieren van het duister

Onze recensie

In De laatste wilde dieren kon de twaalfjarige Kester een groep wilde dieren te redden van de ondergang. Dit vervolgdeel begint bij het huis van Kester en zijn vader, waar de overblijvende dieren zijn ondergebracht. Veilig blijken ze er echter niet, want het huis wordt aangevallen door de troepen van dictator Selwyn Stone. Ze zijn op zoek naar het geheim van Kesters vriendinnetje Polly, de zogenaamde Iris. Als Polly verdwijnt en ook Kesters vader en de dieren meegenomen worden, moet de jonge held wel een plan beramen om hen te redden. Maar dan hoort Kester van diep onder de grond enge geluiden. Hij ontdekt dat zich daar nog veel dieren schuilhouden. Ze zijn woedend op de mensen die hen veel onrecht aandeden en zinnen op wraak.

Hun leider, de witte hond Dolk, wil ervoor zorgen dat een oude voorspelling uitkomt: een zondvloed zal de wereld van de mensen vernietigen. Natuurlijk kan Kester dit niet laten gebeuren. Zijn gevaarlijk reddingsplan kan hij alleen met de hulp van vrienden tot een goed einde kan brengen. Kester is dapper en ondernemend, maar soms ook zwak. Als lezer leef je mee met deze sympathieke jongen. Vaak twijfelt hij eraan of zijn plan zal slagen of voelt hij zich schuldig. Maar gelukkig neemt hij op de moeilijkste momenten de juiste beslissingen.

Kesters nieuwe vriendinnetje Aida is een goede hulp. Ze woont samen met andere zwerfkinderen in een schuilplaats onder een reusachtige vuilnisbelt. Aanvankelijk is ze agressief en harteloos, maar daarna zet ze zich in voor de goede zaak. Ook de slechteriken zijn weer van de partij: kapitein Skuldiss, die zijn vreselijke val natuurlijk overleefde, is nog valser en onmenselijker geworden, Selwyn Stone is een gewetenloze dictator en Kleinman is een sluwe verrader. Bij de dieren is Dolk, een witte hond met een metalen gebit, de slechterik van dienst.

De dieren van het Duister is een boek met vaart. Van bij het begin beland je in volle actie. Zowel de opstand van de dieren onder de grond als de verdwijning van Kesters vader en van zijn vriendinnetje Polly zorgen voor spanning ! Het is nu uitkijken naar het laatste deel van deze reeks over Kester en de dieren.

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur