De allerbeste mama van de wereld

Onze recensie

De clownvismama is verrassend streng. De mama-koekoek bedoelt het misschien eigenlijk allemaal wel goed wanneer ze haar kindertjes in het nest van een ander dumpt. De haaienmoeder heeft het niet altijd makkelijk haar letterlijk bekvechtende kroost te scheiden. En jouw moeder, die …

Er zijn zoveel manieren om het moederschap te beschrijven als er moeders rondlopen, al helemaal wanneer je de moeders uit het dierenrijk mee in het verhaal opneemt. Dat is de kernboodschap van Sébastien Perez (auteur) en Benjamin Lacombe (illustrator), die je de eigenheden van twintig soorten mama’s meegeven. Per mama krijg je een klein kort leestekstje met wat toegankelijk aangebrachte feitjes over de moeder-kindrelatie bij de betreffende diersoort, natuurlijk geflankeerd door een beeldrijke illustratie. De prenten zijn kleurrijk, groot, traditioneel-figuratief en zo dus ook informatief.

Wie het overzicht na x-aantal dieren zoek is, kan achteraan terecht voor kleine steekkaartjes per besproken mama, met informatie over manier van voortplanting, aantal jongen, draagtijd, voeding, de leeftijd waarop zelfstandigheid wordt bereikt, én een prettig weetje. Vanuit dit overzicht kun je zo vlot een nieuwe mama kiezen om over bij te lezen: omslag tot omslag is niet noodzakelijk de beste leesstrategie voor De allerbeste mama van de hele wereld.

Zo houdt dit boek het midden tussen een voorleesboek, een prentenboek en een encyclopedie. Win-win-win: in huis halen, die boel. Voor nieuwe mama’s, als moederdaggeschenk, maar minstens evenzeer voor in de klas!

Eline Zenner

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur