curieuzeneuze

Curieuzeneus

Onze recensie

Dit boek ziet er een beetje anders uit. Het is gemaakt van stevig karton en er zit een groot gat in het midden. Daardoorheen ga je op zoek naar allerlei dingen. De korte tekstjes in het boek zetten je op weg om iets te vinden in je eigen woonkamer/living/slaapkamer/tuin/… Er zijn ook voelplaten aanwezig, een velcro die geluid maakt en een lintje met een bol eraan. Heel leuk voor de allerkleinsten (2,5 j à 3 j), maar ook leuk voor de groteren omdat zij moeilijkere dingen kunnen zoeken door het kijkgat in je eigen huis/ klas/…

Curieuzeneus vertelt niet zoveel maar zet aan om op ontdekkingstocht te gaan. Door dit boek leer je extra goed en rustig naar de wereld rondom te kijken. Het boek zet je op weg om dingen te zien die je nog niet eerder zag, maar ook om te exploreren met je zintuigen: wat zie je bewegen, wat hoor je, wat voelt als zacht/hard aan? Curieuzeneus zet aan om samen te praten, te zoeken en te lachen. Een actief boek dus, altijd nieuw en altijd anders!

Sarah Auwerx

Meer weten

De kinderen vonden vooral het voelen heel leuk, en het geluid dat het boek maakt (de velcro). De activiteiten in het boek (voelen en luisteren) en door het boek kijken naar de kamer vonden ze spannend. Ze waren erg enthousiast, wilden er allemaal verschillende keren doorkijken en probeerden echt nieuwe dingen te vinden in onze woonkamer.

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur