Coronavirus – Wat kinderen moeten weten

Onze recensie

PERSBERICHT Gratis e-book voor kinderen met heldere uitleg over het coronavirus

Uitgeverij Gottmer en Nosy Crow publiceren een gratis e-book voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus (COVID-19). Het e-book is voor iedereen te downloaden via verschillende kanalen, waaronder gottmerkinderboeken.nl en issuu.com. Het e-book en de links naar het e-book mogen vrij worden gedownload en gedeeld.

Wat is het coronavirus, en waarom heeft iedereen het erover? Dit toegankelijke en relevante e-book, dat is voorzien van de karakteristieke illustraties van Axel Scheffler, beantwoordt deze en nog veel meer vragen. Het biedt kinderen tussen de vijf en tien jaar én hun ouders of verzorgers heldere uitleg over het coronavirus en de gevolgen ervan, zowel op het gebied van gezondheid als in het dagelijks leven. Met de input van medische experts, maar ook van leraren en kinderpsychologen, is dit boekje een betrouwbare bron van zowel praktische als theoretische informatie. Het helpt woorden te geven aan de soms moeilijke veranderingen die we allemaal ondergaan en legt uit wat we zelf kunnen doen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken.

Axel Scheffler is een zeer succesvol illustrator van kinderboeken, waarvan De Gruffalo misschien wel de bekendste is. Uitgeverij Gottmer maakte dit boekje in samenwerking met de Britse uitgever Nosy Crow, die het initiatief voor de uitgave nam. Geen van de betrokkenen is betaald voor hun werk. We hopen met dit gratis e-book ons steentje bij te dragen in deze uitzonderlijke tijd.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur