comedy-queen

Comedy Queen

Onze recensie

Sascha, een meisje van twaalf, verliest haar moeder door zelfdoding. Haar vader weet met zijn verdriet geen blijft en probeert dit te verstoppen voor haar. Hij huilt onder de douche, omdat hij denkt dat Sascha het dan niet kan horen. Door dit alles bedenkt ze een strategie om zichzelf te beschermen tegen tranen en lastige gedachten. De zeven regels zo noemt ze haar strategie, de laatste en zevende regel is de belangrijkste: word Comedy Queen!

Op school loopt het evenmin op wieltjes, ze komt in conflict met een meisje uit haar klas en haar resultaten zijn niet denderend. De zeven regels spelen daar een grote rol in, ze wordt verwezen naar een therapeute, wat ze helemaal niet wil. Het enige wat ze wil is stand up comedian worden, dan moet ze niet huilen en kan ze haar vader misschien terug aan het lachen brengen. Met behulp van haar oom slaagt ze erin om ergens op te treden als stand up comedian. Haar vader zit op de eerste rij, maar dan gebeurt er iets wat ze niet verwacht had…

Comedy Queen is een aangrijpend boek over het verwerken van de zelfdoding van een ouder. Bij het begin kostte het wat moeite om erin te komen, er komt heel wat op de lezer af. Maar als je eenmaal door het verhaal gegrepen wordt, kun je niet meer stoppen met lezen. Het grijpt je naar de keel en laat je beurtelings huilen en lachen. Het is een beproefde mix van het komische en het tragische die een blijvende indruk maakt.

Magela Thielemans

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur