Coco en het gekke ding

Onze recensie

Coco speelt met haar vriendjes in het bos. Plots vinden ze een gek roze voorwerp. Waartoe dient dat gekke ding? Het heeft de vorm van een peer, het is zacht, je kan er doorheen kijken, je kan erop liggen en … je kan er een knalfeestje mee geven!

Coco is geen onbekende in kleuterland. ‘Coco kan het!’ en ‘Coco kijk uit!’ waren toppertjes bij de 5-jarigen in de klas waar ik voorlees. Dit nieuwe boek in de reeks zal opnieuw in de smaak vallen. De kleuters herkennen natuurlijk meteen het vreemde roze voorwerp. Wie houdt niet van een ballon! Grappig is natuurlijk de reactie van de bosdieren. Zij hebben geen flauw idee wat dit voorwerp zou kunnen zijn, maar ze beleven er veel plezier aan. Doordat de toehoordertjes weten wat er met het roze voorwerp kan gebeuren, bouwt het verhaal vanzelf een spanning bij hen op. Ze willen natuurlijk de dieren waarschuwen voor de kwetsbaarheid van dit stuk speelgoed. Het einde van het verhaal blijft even leuk. Zelfs als de ballon uiteen knalt, treuren de dieren niet maar houden ze een knalfeest.

De vrolijke tekeningen, telkens over twee pagina’s, beelden heel mooi de korte dialogen uit. Naast de hoofdrolspelers, ontdek je op elke tekening nog tal van kleine insecten. Dit zijn leuke details om samen met de kleuters naar op zoek te gaan.
Coco en het gekke ding is een vrolijk voorleesboek met een optimistisch einde.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur