Cadeautje

Onze recensie

Verjaardagsfeestjes zijn zo leuk dat onze jonge levensgenieters vaak al ruimschoots op voorhand beginnen af te tellen. De vlaggetjes zijn dan ook zo feestelijk, de hoedjes staan zo gek op ieders hoofd, er is al dat sap en lekkers. En … er zijn cadeautjes. Met lintjes en strikjes, en papier of zakjes die verhullen wat zoveel plezier zal opleveren. Die pakjes roepen zo natuurlijk anticipatie en nieuwsgierigheid op bij de verjaardagsvarkentjes. Of, in het geval van dit boek van Miriam Bos, bij een verjaardagseekhoorn.

Suusje Eekhoorn is jarig en krijgt een feestje. Ze mag haar cadeautje van haar beste vriend pas openmaken wanneer de gasten komen. Onhoudbaar is dat! Het duurt gewoon te lang! Suus kiest de gulden middenweg, en kiest ervoor het ingepakte cadeautje dan toch al ‘ns grondig te exploreren. Ze ruikt eraan, gooit het in de lucht, danst ermee en doet alles wat haar te binnenschiet om te raden wat er in het pakje zit. Dat lukt niet goed, en tot overmaat van ramp raakt ze het pakje kwijt. Schaamte en nakend verdriet! Gelukkig had haar beste vriend al lang een plan. Het feestje kan toch doorgaan, en alles komt goed.

In haar prenten laat Miriam Bos alle typische onderdelen van een goed feestje opduiken in een bosrijke omgeving. Bij de meest beweeglijke acties kiest ze dan weer net voor witte pagina’s: het contrast brengt Suus en haar wildebrasserij netjes op de voorgrond.

Dit is een eenvoudig verhaal dat de moeite kan zijn om voor te lezen bij (nakende) verjaardagen, om het enthousiasme waar nodig aan te wakkeren of net nog even wat te helpen temperen.

Eline Zenner

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur