Buitenaards kattenkwaad

Buitenaards kattenkwaad

Onze recensie

Als Eddy een verfomfaaide kat in zijn tuin vindt, verandert een saai weekend in een heus avontuur. De kat is namelijk een vermomd buitenaards wezen. Hij is naar de aarde gestuurd om hier de macht te grijpen, want zijn soort wil koste wat kost ons water in handen krijgen.

Eddy kan dit natuurlijk niet laten gebeuren. Maar wat zou hij nu kunnen doen nu hij ook nog op zijn nichtje moet passen? ‘ Het ging zomaar opeens stuk.’ Eddie Kei keek naar het opgeheven gezicht van zijn nichtje Millie. Wijd opengesperde ogen staarden hem aan van onder een bos warrige krullen. Die vielen als een waterval langs de kuiltjes in haar wangen en stroomden over de schouders van haar roze prinsessenjurk. Ze zag er heel schattig uit. Dat gold niet voor het verwrongen stuur dat ze in haar ene hand hield en de vettige ketting die in haar andere hand lag. ‘

Toen ik deze openingszinnen las, was voor mij de toon gezet. De rest was lezen en vooral genieten. Heb je toch nog meer overtuigende info nodig? Nou ja, hier komt die dan: het verhaal is fris en supergrappig. Stel je voor een buitenaards wezen kiest ervoor om hier als kat rond te lopen. Meer nog, ze wil als kat de wereld veroveren. Te gek toch ! Alhoewel… stel je verder voor dat die kat mensen kan hypnotiseren. Gelukkig voor de kerstversiering en gelukkig voor alle mensen die die versiering op hun hoofd dragen, want…. Of heb ik nu al te veel verklapt? ….

In ieder geval, het verhaal zit boordevol fantasie. De personages zijn hilarisch (wie onder jullie kan er liedjes onder zijn oksels spelen?) en toch herkenbaar (wie onder jullie heeft geen zusje of nichtje zoals Millie?). Het verhaal blijft verrassen en dus leest dit boek als een trein. Jammer dat die zo snel ter bestemming is!

Elke Beckers

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur