Bonkie is niet blij

Onze recensie

Vos gaat bij Bonkie op de thee. Maar Bonkie is erg verdrietig. Hij zag zijn vrienden ruzie maken, vechten en boos zijn. Het maakte hem helemaal overstuur. Hij begrijpt er niets van. Vos neemt hem mee het bos in. Samen onderzoeken ze wat er aan de hand is. Misschien komt alles wel weer goed.

Dit prentenboek gaat over ruzie maken en alles terug bijleggen, over vriendschap en samenhorigheid. Soms is een ruzie niet wat het lijkt. Het volstaat om er eens uit een ander perspectief naar te kijken om de zaak op te lossen. Als we samen onze schouders ergens onder zetten, kunnen we veel meer aan dan alleen. Dit zijn de twee wijze lessen die vos ons geeft.
Met dit boek kan je meteen aan de slag. Het verhaal is herkenbaar voor kleuters en maakt zeker wat los bij de toehoordertjes.

De tekst is duidelijk, de zinnen zijn kort. De tekeningen zijn sprekend, heel eenvoudig en kleurrijk.
Misschien is de tekst per bladzijde soms vrij lang om jonge kleuters bij de les te houden. Maar de vele dialogen vragen om expressief voorlezen, waardoor je de aandacht kan vasthouden. Als extraatje staat achteraan in het boek een recept voor de vlekjeskoekjes van Bonkie.

Bonkie is niet blij is een leuk en fris prentenboek om het thema ruzie bespreekbaar te maken.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur