Bevroren planeet

Onze recensie

“Onze bevroren planeet is een plek van extremen in weer, landschappen en seizoenen. Het is een plek die sneller verandert dan ooit tevoren. En hoewel we de tijd niet terug kunnen draaien, kunnen we wel allemaal helpen door meer over deze veranderingen te weten te komen – en ons gedrag aan te passen. Er is een reden waarom de mens de dominante soort op aarde is: WE ZIJN TOT BUITENGEWONE DINGEN IN STAAT.”

Deze hoopvolle, maar tegelijk urgente boodschap staat te lezen op de laatste bladzijde. Ze geeft meteen de missie van dit boek weer. Aan de hand van mooi geïllustreerde prenten krijg je een uitgebreid beeld van het leven op de beide polen en op de hoogste bergtoppen van onze planeet. De auteur vertelt niet enkel over de fauna en de flora, maar ook over hoe de klimaatveranderingen en de opwarming van de aarde alle leven op onze planeet beïnvloeden.

Dit boek over de bevroren planeet  is al het derde in deze reeks van dezelfde auteur en illustrator, na het leven onder water (de blauwe planeet) en het leven op het land (de groene planeet). Ook nu is het boek geïnspireerd op de documentaires van sir David Attenborough en is het niet geïllustreerd met foto’s uit de TV-reeks. De illustrator maakte opnieuw prachtige tekeningen in levensechte kleuren. Het boek is onderverdeeld in vele kleine hoofdstukjes, zodat je niet alles in één keer hoeft te lezen.

Ook dit derde boek in de reeks is een geslaagde oproep aan elke lezer om naar je eigen manier van leven te kijken en te trachten een verschil te maken.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur