Bang in het donker

Bang in het donker

Onze recensie

Seppe en zijn gezin zijn pas verhuisd. Seppe houdt niet zo van hun nieuw huis. De wind maakt er enge geluiden. Maar hij durft niet toe te geven dat hij bang is. Als mama en papa op een avond even naar de architect moeten, moet Seppe op zijn zus Sien letten. Sien is een erg dappere meid, dus Seppe mag zeker niet laten merken dat hij bang is. Wanneer hij op zoek gaat naar hun poes, bewijst hij dat je niet bang hoeft te zijn in het donker… Het is best oké om bang te zijn. Zelfs de papa van Seppe was vroeger bang in het donker! En soms moet je je angst overwinnen om iets groots te doen. Als Seppe op zoek gaat naar zijn poes, lijkt zijn zus plots in gevaar. Hij herpakt zich en zet er alles op om haar te redden. Uiteindelijk blijkt dat zijn fantasie de oorzaak was van alle angsten.

In dit leuke samenleesboek leren jonge lezers niet alleen beter lezen. Ze leren ook dat veel angsten in je hoofd zitten en je ze zelf moet overwinnen. Dat bang zijn bij het leven hoort en je veel angsten kunt kwijtspelen als je opgroeit. Kristien Dieltiens beschrijft de gebeurtenissen en emoties van Seppe levensecht en weet de spanning goed op te bouwen.

De illustraties van Marjolein Pottie zetten de spannende momenten kracht bij en tonen wat er zich in het hoofd van Seppe allemaal afspeelt. Maar het is vooral het spel met de leesniveaus dat ook van dit boek in de reeks samenleesboeken van Clavis een heel erg leuk lees- en samenleesverhaal maakt. De korte vraagjes aan het einde van een hoofdstuk zorgen ook hier voor reflectie en een diepere inleving, en kunnen jonge lezers helpen om ook hun kleine en grote angsten te overwinnen. Heel geschikt om mee te werken in groepsverband! – Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur