Baby ziet kleuren en vormen!

Onze recensie

Boekjes voor baby’s, hebben die wel zin? Vast en zeker wel. Onderzoek wijst uit dat boekjes helpen om de zintuigen van jonge kinderen te ontwikkelen én de interactie tussen baby en volwassene stimuleren. Een grootmeester in het genre is de Franse kunstenaar Hervé Tullet. Zelf zegt hij dat hij niet kan tekenen, maar hij slaagt er wel in om in een universele taal baby’s én hun ouders overal in de wereld aan te spreken. Van zijn boekjes zijn wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht.

Typisch voor zijn werk zijn de abstracte vormen en het interactieve karakter ervan. In dit stevige accordeonboekje zijn het (k)eivormige uitsneden en vier spiegeltjes die de baby prikkelen om zichzelf, vormen en kleuren te ontdekken. Tullet werkt uitsluitend met wit, geel, rood en lichtblauw en met (k)eivormen, ovalen en cirkelvormige linten. Doorkijkgaten en spiegels zorgen voor telkens nieuwe, verrassende effecten als je een blad omslaat. Het geheel maakt je vrolijk en daagt de baby uit om te kijken en te voelen. De vormen zien er willekeurig uit, maar samen vormen ze een intrigerend abstract kunstwerk. Een echt hebbeding voor baby’s vanaf zes maanden en hun ouders.

Jan Van Coillie

 

Weetje

Wie meer fraais wil ontdekken van Hervé Tullet, kan terecht op zijn kleurrijke website: https://www.herve-tullet.com/.

Tullet is naast kunstenaar ook performer. Hij organiseerde workshops in iconische locaties als Tate Modern, MOMA en Gugenheim.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur