Astrid Lindgren

Onze recensie

Wie kent Astrid Lindgren niet? Vele generaties groeiden op met de boeken of de TV-serie van Pippi Langkous, de verhalen van Karlsson en Erik of de avonturen van Ronja, de roversdochter.

In de reeks ‘Van klein tot groots’ bracht uitgeverij ‘De vier windstreken’ een informatief prentenboekje uit over het leven van Astrid Lindgren. Ik denk dat elke lezer wel nieuwsgierig is naar de persoon die achter een boek of een verhaal schuilt. In dit boek krijgt de lezer een glimp te zien van het leven en het karakter van Astrid Lindgren, een sterke vrouw die tot een gevierde schrijfster uitgroeide. Op een beknopte maar duidelijke manier schetst de auteur ons hier een beeld van Astrid tijdens haar kinderjaren en haar puberteit. We zien haar als piepjonge moeder en als bedenkster van Pippi Langkous.

In een prentenboek kan de auteur niet te diep ingaan op alle aspecten van Astrids leven en we krijgen ook maar één aspect van haar oeuvre te zien: Pippi Langkous. De speelse en kleurrijke illustraties verlevendigen het verhaal. De laatste twee pagina’s zijn geschreven voor iets oudere kinderen en volwassenen. Er worden iets meer details beschreven en er komt meer van haar oeuvre aan bod.

Al bij al een interessant boekje en een mooie reeks waarin nog andere sterke vrouwen uit onze geschiedenis aan bod komen: Marie Curie, Coco Chanel, Anne Franck, Rosa Parcks. Allen zijn dit krachtige vrouwen met een grote uitstraling, stuk voor stuk waardige rolmodellen.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur