als-sneeuw-voor-de-zon

Als sneeuw voor de zon

Onze recensie

Een boek zonder tekst, maar met een complex verhaal. Het is even wennen en het doet je heel aandachtig kijken naar wat het verhaal juist inhoudt. Je maakt kennis met een gepassioneerd skiër. Hij houdt van gevaarlijke en ingewikkelde stunts. Plots gebeurt het. Een gevaarlijke stunt loopt slecht af. Zal zijn verdrietige vrouwtje hem nu nooit meer terug zien? Moet ze hem loslaten?

De tekeningen zijn mooi uitgewerkt en vol sfeer. Door het kleurgebruik voel je de wanhoop en de hoop van de achtergebleven vrouw. Er is trouwens iets heel bijzonders aan de hand met dit kleurgebruik. De dominerende kleuren in het boek zijn geel en blauw, enkel aangevuld en gemengd met een beetje rozig rood. Het geeft het geheel een heel eigen en vreemde uitstraling. Je kijkt naar een berglandschap met gele en blauwe dennenbomen. De achtergrond kleurt geel, wit, donkerblauw of rozig rood en weerspiegelt de gevoelens van de personages. Elke prent roept een heel eigen stemming op. Ook het papiergebruik (dik, niet glanzend) versterkt deze sfeer.

Ben je op zoek naar een boek met een duidelijk verhaal? Dan blijf je wel wat op je honger zitten. De lezer moet het verhaal zelf samenstellen door aandachtig naar elke prent te kijken. Enkele details zijn belangrijk om het verhaal te vatten. Maar hou je van mooie, sfeervolle tekeningen die hun eigen verhaal vertellen? Dan is dit boek geknipt voor jou. Al bij al een uitdagend boek dat een feest is voor kinderen én volwassenen die visueel zijn ingesteld.

Lut Vanderaspoilden

 

Meer weten

Jacques Maes & Lise Braekers zijn een illustratorenduo uit Schaffen. Ze zijn grafisch vormgevers en tekenden samen al meerdere boeken: ‘Viktor’, ‘Duif’ en ‘Oskar’. Allebei waren ze als kind al volop met tekenen bezig. Ze houden van rommelmarkten en zoeken daar voorwerpen die hen inspireren in hun tekeningen.

 

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur