Alles weg

Alles weg

Onze recensie

Fien en Ahmed zijn goede vrienden en zitten ook samen in de klas. Maar dan krijgt Fien te horen dat Ahmed gaat verhuizen. Ze zal hem missen, net zoals ze haar papa mist. Alles waar ze zoveel om geeft, lijkt steeds uit haar leven te verdwijnen… Zelfs het oude, gezellige tuinhuisje op school wordt vervangen door een fietsenrek! Maar daar gaan Fien en haar klasgenootjes niet mee akkoord. Ze willen het tuinhuisje opknappen om er een fijne speelplek van te maken voor tijdens de pauzes. Maar hoe gaan ze de directeur overtuigen? En hoe raken ze aan geld om alles te betalen?

Ann Lootens denkt ‘dat er geen grotere uitdaging bestaat dan kinderen de magie van het lezen bij te brengen. En als kinderen je boekjes dan ook graag lezen, herlezen en bekronen word je toch wel warm en dankbaar vanbinnen.’ Ook dit boekje van haar zal de lezers kunnen bekoren. De herkenbare schoolsituatie met een spannende twist en hartverwarmende vriendschap die over de grenzen van de culturen reikt, biedt voor elk wat wils.

Fien is een jongedame die van aanpakken weet en gaat voor haar ideeën. Daarbij kan ze rekenen op de mensen rondom haar, die in haar geloven en haar steunen. Door samen te werken, komt ze tot een mooi resultaat. En gaandeweg leert Fien bij en ontdekt ze dat afstand, andere culturen, geld of andere overtuigingen niet in de weg mogen staan van je ambities, dromen en visie.

Het verhaal is helder en duidelijk geschreven op AVI 6 en wordt opgefleurd door eenvoudige, sfeervolle zwart-witillustraties van Tineke Meirink. Alles weg inspireert klein en groot om op school en in het leven er volledig voor te gaan, ook al lijken sommige dingen op het eerste gezicht minder haalbaar.

– Door Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur