Alarm! Koen konijn en de stiekeme boekenbijter

Onze recensie

Koen Konijn houdt van lezen. Maar sinds hij er een babybroertje bij heeft, lukt dit niet meer. Nergens vindt hij nog een rustig plekje. Als hij nu eens naar de bibliotheek zou trekken? Daar is het altijd rustig. Koen haalt zijn boek tevoorschijn en dan schrikt hij. Er is een hap uit zijn boek gebeten! De lieve biebmevrouw raadt hem aan de dader te zoeken. Koen pakt zijn speciale speurdersspullen en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat al zijn lievelingsboeken kapot zijn. En dan hoort hij snuiven, kluiven, knabbelen en sabbelen. Hij betrapt de dader op heterdaad.

Dit prentenboek is een hymne aan het boekenlezen. We kunnen niet anders dan dit toejuichen. Het konijn Koen laat ons kennismaken met de bibliotheek en met de boekhandel. Allebei ‘the place to be’ voor een boekenwurm.

De paginagrote tekeningen zijn kleurrijk en humoristisch. Ik heb genoten van de grappige boektitels, die je kan zien in de bibliotheek en de boekhandel. Het leesplezier van Koen straalt van zijn gezicht af.

Of dit boek meteen van jouw kind een boekenwurm maakt, staat natuurlijk niet vast. Maar het is in elk geval een leuk prentenboek om samen van te genieten.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur