Zola heeft een olifant

Onze recensie

Wanneer Zola verhuist, zou haar nieuwe buurmeisje heel graag haar vriendinnetje willen worden, maar ze is te verlegen om kennis te maken.  Ze ziet de verhuizers een immens grote doos het huis in rijden. Ze hoort allerlei geluiden uit het huis komen en ruikt allerlei geuren. En haar fantasie slaat op hol. De verhuisdoos is zo groot dat er wel een olifant in moet zitten, een olifant voor Zola. Ze verbeeldt zich dat Zola allerlei leuke dingen beleeft, samen met haar vriendje de olifant. Maar is dat wel zo? Zal het kleine meisje het aandurven om Zola een bezoekje te brengen? Zullen ze ooit vriendjes worden?

Dit poëtische prentenboek laat zien hoe veronderstellingen soms tot verkeerde conclusies kunnen leiden. Wat we ons inbeelden komt niet altijd overeen met de realiteit. Op een subtiele manier wordt hier de boodschap gebracht dat we beter voorzichtig zijn met het zelf invullen van het leven van anderen in onze verbeelding.

Er is een perfecte balans tussen tekst en illustraties. De bladvullende tekeningen  in prachtige pasteltinten creëren een droomwereld op zich.  Enerzijds leidt de ongebreidelde fantasie van het kleine meisje tot grappige, af en toe zelfs surrealistische situaties. Anderzijds levert de realiteit van het leven van Zola  dan weer melancholische beelden op. Deze tekeningen bieden volop voer voor de fantasie van jonge én minder jonge kinderen.

Myriam Vanderzeypen

 

 

Weetje.

Dit boek is het resultaat van een unieke samenwerking tussen twee uiterst getalenteerde vrouwen.

Paula Zagarenski heeft al verschillende prijzen gewonnen met haar illustraties van kinderboeken. Daarnaast is zij ook creatief als beeldhouwer en schilder.

Randall de Sève is een succesvol New York Times bestsellerauteur.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur