we-houden-van-knuffelen

Wij houden van knuffelen

Onze recensie

Wij houden van knuffelen is een kijk- en voelboekje. Je vliegt er onmiddellijk in. Op de kaft staat een rood vogeltje. Dit vogeltje (met de ogen open) is de linkerhelft van een hartje. De rechterhelft is uitgesneden en door de uitsnijding zie je zijn wederhelft op de rechterzijde van de volgende bladzijde.

Omdat ‘vogels van knuffelen houden’ (aldus het opschrift), is het vogeltjesverhaal nog niet afgelopen, want dit rechterkantvogeltje mist op zijn beurt een partner. De uitsnijding laat alleen een wit vlak zien, maar als verder kijkt, zie je opnieuw een vogeltje (met een uitgesneden wederhelft). Dit vogeltje (met de ogen toe) vormt de linkerkant van een hartje. Zijn vriendje of vriendinnetje verschijnt als je eerste pagina omdraait.

Aan de overkant van dit ‘slapende paar’ zie je het oorspronkelijke hartje (wit op een rode achtergrond). De schrijver past dit ‘uitsnijdingsprincipe’ vervolgens ook toe op twee blauwe muisjes in een driehoek, twee groene schildpadden in een cirkel, twee grijze olifantjes (één groot, één klein) in een halve cirkel, twee oranje konijntjes in een trapezium, twee bruine beren in een vierkant en drie gele katten in een rechthoek.

Hou je van knuffelen? Wil je wat meer knuffelen met je kleine spruit? Of hou je van fantasievolle dingen? Is het antwoord op één van deze vragen ‘ja’ dan is dit kartonboekje je op het lijf geschreven. Knuffelen is de boodschap. Tegelijkertijd leer je ook nog vormen en kleuren (her)kennen. De gladde pagina’s kunnen afgewassen worden. Altijd handig bij plakkerige handen.

Elke Beckers

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur