Wat me Gebeurde Op Weg

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school

Onze recensie

Een jongetje komt te laat op school. Als de strenge juf hem vraagt hoe dat komt vertelt hij een fantastisch verhaal over reuzenmieren, gekke buren, boze ninja’s , een mollenmeute, een olifantenparade… Bij elke vraag slaat zijn verbeelding verder op hol. Het lijkt wel of hij verzeild raakt in de wereld van Alice, de sprookjes van Grimm, de verhalen van Jules Verne. Moeten we dit nu echt geloven?

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school hoort thuis in de leugenverhalen. Het is grappig, fantasierijk en spannend. Wat kan er nogal gebeuren is dan de vraag? De sterke overdrijving zorgt ervoor dat kinderen het relaas als ‘verzonnen’ herkennen. Zo vormt dit boek ook een uitnodiging om samen nog meer nonsensverhalen te verzinnen.

 

Meer weten

De prenten zijn voor dit verhaal belangrijk. Er is heel veel te zien en kinderen zullen het vast leuk vinden om goed te kijken en commentaar te leveren. Nonsens of kolder is vrij populair in de Engelstalige wereld. Denk aan de verhalen van Dr. Seuss. Wat me nu toch gebeurde op weg naar school herinnert aan De jongen die altijd te laat kwam van John Burningham. Ook daar gebeuren gekke onwaarschijnlijke dingen op weg naar school. Telkens als de jongen te laat komt krijgt hij straf. Maar aan het eind moet de meester wel geloven dat gekke dingen niet altijd verzonnen zijn.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur