waarom-daarom

Waarom? Daarom!

Onze recensie

Alleen al de kaft van Waarom? Daarom! nodigt uit tot lezen: een kleurrijke, vrolijke beestenboel in reliëf prikkelt de kinderhandjes (en toegegeven, ook de handen van de volwassenen) om het boek open te slaan.

In het boek krijg je een antwoord op de vraag waarom bepaalde dieren hun meest opvallende eigenschap gekregen hebben, zoals: “Waarom heeft de neushoorn een dikke huid” of “Waarom doet een kat wat hij wil” of “Waarom heeft een olifant een slurf”?

Verwacht je niet aan een biologische of evolutionair correcte verklaring, maar aan een verhaal met een morele inslag dat na het lezen toch even doet glimlachen. Net als van de illustratie op de kaft, word je van de speelse illustraties in het boek goedgezind en bieden ze ondersteuning aan de verhalen. Die verhalen zijn trouwens geschreven in rijmvorm, wat hun ludieke karakter onderstreept.

Helaas merk je hier en daar aan het rijm dat het boek een vertaling uit het Engels is. Bij momenten leest het rijm in het Nederlands net iets minder vlot. Maar dit is slechts een klein minpuntje in een voor de rest uiterst vermakelijk boek.

Sara Leurs

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur