waar is ko

Waar is Ko?

Onze recensie

Waar is Ko? Voor Cas is dat een belangrijke vraag. Al na één dag is zijn verjaardagskonijn Ko verdwenen. Ko is ontsnapt uit het mooie hok dat Cas voor zijn nieuwe dierenvriend bouwde. Als Cas een tunnel ontdekt dicht bij het tuinhek weet hij waar hij Ko moet zoeken.

Maar makkelijk verloopt de tocht onder de grond niet. Gelukkig is er een mol die hem helpt. De eerste gang komt uit in een circus, maar daar is Ko niet. De tweede gang leidt naar de zee en dat is best gevaarlijk. Aan het einde vindt Cas zijn vriend terug in de duinen tussen wel honderd andere konijnen. Dat konijnenparadijs vindt Ko veel fijner dan zijn hok en dat begrijpt Cas. Maar toch. Wie zal nu zijn dierenvriend zijn? De mol wil wel, maar dan niet in een hok! Veel kinderen willen graag een dierenvriend, maar vinden dieren het wel leuk bij de mensen? Dit boek laat kinderen nadenken over een vraag die vroeg of laat in veel gezinnen opduikt: ‘mag ik een diertje ?’ Waar is Ko? leert kinderen kijken van uit het perspectief van het dier. De mol plaatst de jonge lezertjes voor een ander probleem: wie wil een mol als huisdier? Veel mensen zijn niet blij als er een mol in hun tuin komt wonen. Ja, mensen zijn kieskeurig. Niet alle dieren maken hen even blij.

Rita Ghesquiere

 

Meer weten

Op de prenten is meer te zien dan wat de tekst vertelt. Tijdens de zoektocht ontdekken kinderen allerlei plaatsen waar dieren leven: in het circus, onder de grond en in de zee. Cas is zelfredzaam. Hij bouwt zelf een hok voor zijn konijn en gaat alleen op tocht. Ouders krijgen we in dit boek niet te zien.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur