Uitbraak

Uitbraak

Onze recensie

Totaal onverwacht wordt op een dag de school van Benjamin in quarantaine geplaatst. Leerlingen en leerkrachten mogen het terrein niet meer verlaten. Op de computerschermen verschijnt: BLIJF OP SCHOOL TOT JULLIE NADER BERICHT KRIJGEN A.U.B.

Niemand weet waarom en hoelang dit zal duren. Aanvankelijk lijkt het niet zo bijzonder. Er worden berichtjes geen en weer gestuurd met thuis. Maar als er vrachtwagens en graafmachines verschijnen en rond de school een hoog hek wordt geplaatst, groeit de argwaan. Wat is er precies aan de hand? De leerlingen kijken naar films en slapen in de gymzaal.

Benjamins vader, de rector van de school probeert alles in goede banen te leiden. Toch gebeuren er vreemde dingen. De lerares Duits voelt zich onwel en is even later gestorven. Een helikopter dropt voedsel, dekens, drank, films en medicijnen. Het lijkt er steeds meer op dat deze school zich moeten opmaken voor een lange en eenzame overlevingst(r)ijd.

Intussen cirkelt er boven de schoolterreinen een zwarte mechanische vogel. Wie tegen de omheining opklimt wordt meteen door dat tuig neergeschoten. Intussen waart de dood verder rond.

Personeelsleden en leerlingen worden ziek en sterven. De symptomen zijn duidelijk: hoge koorts, rode striemen, bloed. Iedereen probeert te overleven en op het sportveld worden de doden begraven: zieken en voortvluchtigen die genadeloos neergeknald werden. In deze wereld van ontbinding, groeit de nood aan nieuwe rituelen. Op een dag begraven de leerlingen hun laatste leraar. Nu moeten ze hun lot in eigen handen nemen.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur