Twilight

Twilight

Onze recensie

Isabelle ‘Bella’ Swan verhuist naar het regenachtige Forks om bij haar vader Charlie te gaan wonen. Zo kan haar moeder Renée meer bij haar nieuwe man Phil zijn. Phil is baseballspeler en verandert vaak van club, waardoor hij telkens weer moet verhuizen.

Bella leert op school enkele meisjes kennen waarmee ze wel kan opschieten, maar het sombere weer blijft haar deprimeren. Ook de aandacht die ze krijgt van een aantal jongens kan haar niet opbeuren. Integendeel, ze heeft er een hekel aan en zou haar dag liefst zo onopvallend mogelijk doorbrengen.

De hele situatie verandert snel wanneer ze Edward ontmoet. Hun eerste ontmoeting verloopt moeizaam, ze krijgt minachtende blikken van Edward en ze kan maar niet begrijpen waarom.

Bella is een ongelooflijke kluns en brengt zichzelf ongewild een aantal keren in gevaar. Edward is er elke keer om haar uit de nood te helpen, waardoor ze dichter naar elkaar toe groeien. Maar Bella vermoedt dat Edward niet zomaar een gewone zeventienjarige jongen is. Er gebeuren immers een aantal voor haar onverklaarbare dingen als hij in de buurt is.

Ze leren elkaar beter kennen en Bella ontdekt dat Edward een vampier is die leeft van dierenbloed in plaats van mensenbloed. Hij leeft samen met zes andere ‘vegetarische’ vampiers aan de rand van het kleine stadje. Edward is verbaasd door de manier waarop Bella het nieuws opneemt. Hij had verwacht dat ze bang zou worden van hem, maar Bella oordeelt niet en aanvaardt Edward zoals hij is.

Bella en Edward worden verliefd op elkaar, maar ze worden verscheurd door twijfel omdat het voor Bella zo gevaarlijk is dat ze samen zijn. Ze staan voor de keuze: laten ze elkaar met rust en nemen ze hun leven weer op zoals het was voor ze elkaar ontmoetten? Of geven ze toe aan hun diepe verliefde gevoelens en proberen ze een echte relatie op te bouwen?

Voor Edward is dit het moeilijkst. Want Bella ruikt zo lekker dat hij niets liever zou doen dan van haar bloed te proeven. Maar dan zou Bella sterven, en daarmee zou hij dan ook de liefde van zijn leven verliezen.

Ook voor Bella is het niet eenvoudig: ze beseft dat ze, zolang ze bij Edward blijft, voortdurend in gevaar is. En dit zou niet alleen gevolgen hebben voor haar, maar ook voor haar familie. Dat maakt de keuze voor haar ook enorm moeilijk.

Ondanks hun twijfels beseffen Bella en Edward uiteindelijk dat hun gevoelens voor elkaar te sterk zijn. Ze gaan op zoek naar een manier waarop ze het toch samen kunnen proberen, ondanks alle mogelijke gevaren en de tegenwind van een aantal personen die van de situatie op de hoogte zijn.

Bella wil ook vampier worden, zodat ze voor altijd zonder gevaar samen kan blijven met Edward. Maar Edward weigert dit. Hij is ervan overtuigd dat vampiers geen ziel meer hebben en dus gedoemd zijn.

Bella en Edward hebben het niet makkelijk. En het wordt nog moeilijker als Bella bedreigd wordt door een vampier die zich wel voedt met mensenbloed en zijn zinnen op Bella heeft gezet. Edward probeert haar te redden, maar komt hij op tijd?

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur