Love Tri@ngle. Liedjes voor Luna

Love Tri@ngle. Liedjes voor Luna

Onze recensie

Dit boek is een sequel van Love-Triangle waar in de liefdesperikelen van Luna en haar vriendinnen beschreven werden. Luna is stapelverliefd op de jonge journalist Angel die ze via internet leerde kennen, maar ook Alex, een jonge schrijver en muzikant probeert haar in te palmen. Als later blijkt dat Mario, een klasgenoot én broer van haar vriendin Miriam ook smoorverliefd is op Luna, verliest ze er stilaan het hoofd bij. En dat terwijl haar zeventiende verjaardag steeds dichterbij komt en haar een aartsmoeilijke wiskundetoets wacht op school.

In dit tweede deel – dat je na het korte inleidende hoofdstukje ook best zelfstandig kan lezen – zien we haar vriendinnen en rivales opnieuw aan het werk. De hartsvriendinnen bereiden in stilte een verrassend verjaardagsfeest voor. Het zangeresje Katia kan haar gevoelens voor de sympathieke Angel niet opbergen en blijft hem achtervolgen. Ook Irene probeert op een slinkse manier haar rivale Luna buitenspel te zetten zodat ze haar stiefbroer Alex kan inpalmen. Diana ontdekt dat ze wel degelijk om Mario geeft en zoekt een uitweg uit deze pijnlijke situatie. Ook de ouders van Luna doen hun zegje. Haar vader Paco vreest dat hij zijn kleine meisje voorgoed zal verliezen en oordeelt kritisch over de aanbidders van zijn dochter. Mercedes haar moeder waakt over de huisvrede maar vindt stiekem dat haar dochter best een goede smaak heeft. Gelukkig is er het kleine zusje Erica dat in moeilijke omstandigheden argeloos de huiselijke vrede redt.

Liedjes voor Luna blijft het ritme hectisch en rennen d de personages van hot naar her. De alwetende verteller informeert de lezer minutieus waar de hoofdrolspelers zich bevinden en wat hen op dat moment bezighoudt. Intussen communiceren Luna en haar vrienden via hun mobieltjes, via mail of chatten ze op MSN. Onverwachte gebeurtenissen, leugens en misverstanden stapelen zich op. De goed geïnformeerde lezer die meer weet dan de personages beseft beter dat dit niet goed kan aflopen. Maar hoe de puzzelstukjes uiteindelijk gelegd worden weet de handige schrijver tot op het einde geheim te houden. Daardoor zal menig jonge lezer net als de personages door deze pageturner razen. Een aantal vragen wordt opgelost: Luna slaagt voor de wiskundetoets en het gekonkel van Irene komt aan het licht. Liedjes voor Luna houdt de lezer echter in de ban en het mysterieuze open einde blijft nazinderen, ook al voorspelde de alwetende verteller al even voordien: “Niemand weet hoe belangrijk Mickey Mouse zal worden in het leven van Luna”.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur