lila, het voorleesmuisje

Lila het voorleesmuisje

Onze recensie

Lila is een muisje dat dol is op lezen. Daarom woont ze in een boekenkast, waar ze elk dag kan genieten van nieuwe verhalen. Maar op een dag merkt Lila dat haar oogjes niet goed meer werken, ze heeft een bril nodig.

Ze gaat op zoek en vindt er een op de neus van de dikke kat Anatole. Gelukkig is Anatole vreselijk lui, en telkens als ze slaapt sluipt Lila stilletjes naar de kat en pakt heel voorzichtig de bril van zijn neus. Op een ochtend wordt Anatole echter vroegtijdig wakker. Lila probeert te ontsnappen, maar de kat is vlugger en kan haar pakken. Hij dreigt haar op te eten, maar Lila vertelt hem dat ze alle boeken uit de kast kan lezen. Ze komen tot een overeenkomst en Lila leest elke dag voor.

Na elk verhaal dreigt Anatole haar op te eten, een speelse verwijzing naar het raamverhaal uit Duizend-en-één-nacht. Lila vertelt hem dan vlug dat ze de volgende dag nog een leuker verhaal zal voorlezen, en zo gaat het de hele winter verder, tot de lente aanbreekt, Lila’s favoriete seizoen. Ze wil zo graag naar buiten om een wandelingetje te maken, maar wat moet Anatole doen zonder zijn voorleesmuisje?

Lila het voorleesmuisje is grappig en spannend tegelijk, het verhaal leest vlot en past in de leefwereld van kinderen. De tekeningen in het boek zijn prachtig, je kunt elke emotie zo goed aflezen bij Anatole en Lila. Ik heb het boek enkele keren herlezen en elke keer vond ik wel een nieuw leuk detail. Een grappig verhaal over de mooie kant van het lezen en voorlezen, zeker ook een aanrader voor elke klasbibliotheek.

Magela Thielemans

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur